Munka keresés alias személyzeti kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

Aktuális projektem

Ügyfélszolgálati specialistát

keresek. Min. 1 év ügyfélszolgálatban szerzett tapasztalat, felsőfokú végzettség, spanyol, francia, angol nyelvtudás követelmény.


Szeretnél többet tudni? Érdekel?
---------------------------------------
Értékesítő munkatársat

keresek. Min. 3 év online értékesítésben szerzett tapasztalat követelmény.

Szeretnél többet tudni? Érdekel?

Tudástár

Cafepedia tudástár     Műhelymunkák

avagy a személyzeti kantin

2010.08.10. 12:04 Kimmel Emese

Segítőkész segítő kéz

Címkék: első benyomás


Álláskeresés közben az első benyomás bizony döntő lehet. Ha az üdvözlés jól sikerül, könnyebben kerülhetünk nyerő pozícióba. Olyan sok közlés és kifejezésformát ismerünk és használunk tudatosan, vagy éppen nem úgy, hogy össze sem tudnánk számolni. Kifejezünk szóval, testtel, arccal, meta- és tele, oda meg vissza. A verbális közlés gyakori kiegészítője a non verbális kommunikáció, többek között a kézfogás. A kézfogás az egyik legrégebbi üdvözlési forma, azért nyújtottak egymásnak kezet az emberek, hogy megmutassák, nincs náluk fegyver, békés szándékkal közelednek. Tudunk róla, tanultunk róla sokat, ismerjük jelentőségét, használjuk nap, mint nap. Minden ezzel kapcsolatos emlékem és az összes ebben a témában folytatott beszélgetésem alapján, egybehangzó ellentmondást nem tűrő vélemény, hogy mindenki irtózik a puha kézfogástól. Attól a lecsukló, nyegle, erőtlen (helyenként hűvös, mégis nedves) érintésnek tetsző mozdulatsortól, amit jó érzéssel sem lehetne fogásnak nevezni. A téma kimeríthetetlen, az interjúk kapcsán különösen, hiszen meghatározó jelenetéről beszélünk, érkezéskor, távozáskor, bemutatkozáskor. Ám, ne szaladjunk mindjárt az interjúra érkezőhöz gondoltban, hiszen számos minket fogadó (szak)emberrel is találkoztam már, akik a fenti módon üdvözöltek.

Akkor hát kik fognak ily módon kezet? Lehet, hogy nem is tudjuk magunkról? Hiszen, ha mindenki irtózik ettől...? Talán a kézfogás pillanatában nincs meg a megfelelő koncentráltsági szint?  Ki mit gondol erről?


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-keres.blog.hu/api/trackback/id/tr812212050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása