Munka keresés alias személyzeti kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

Aktuális projektem

Ügyfélszolgálati specialistát

keresek. Min. 1 év ügyfélszolgálatban szerzett tapasztalat, felsőfokú végzettség, spanyol, francia, angol nyelvtudás követelmény.


Szeretnél többet tudni? Érdekel?
---------------------------------------
Értékesítő munkatársat

keresek. Min. 3 év online értékesítésben szerzett tapasztalat követelmény.

Szeretnél többet tudni? Érdekel?

Tudástár

Cafepedia tudástár     Műhelymunkák

avagy a személyzeti kantin

2010.09.06. 13:25 Kimmel Emese

Bl(V)iccelődsz :) ?

Címkék: munka bkv szabály bérlet jegy

   Történt reggel a trolin, munkába jövet, hogy nézegettem az arcokat, és azon morfondíroztam kinek van bérlete, kinek jegye és ki az, aki már a koránál, vagy valamilyen más oknál fogva mentesül a jegy illetve bérlet vásárlása alól? Továbbmentem (gondolatban is), már nem a trolin lévő emberekre figyeltem, hanem a barátaimra, ismerőseimre, ismerősök ismerőseire, mégis hány ember jut eszembe, aki ne próbálna bliccelni a BKV-én. Hogy én mennyi történetet hallottam a legkülönfélébb megoldásokról: a diákigazolvány matrica vásárlásán át, a rokkantsági kedvezményen keresztül, a kismamabérleten túl, a sima egyszerű „fogom a kezemben a vonaljegyet, ha meglátom az ellenőrt (akiket manapság egyre nehezebben lehet kiszúrni a tömegből) lyukasztok”-ig.

Micsoda izgalommal járhat ez? Néhányan akadnak csak olyanok, akik ne próbálnának valami trükköt bevetni. Bizony, sokkal nagyobb hajlandóság van a „más megoldás” megfizetésére. Mert azt sem adják ajándékba ám, ára van! Az elmesélésekre hagyatkozva helyenként nem is olcsó.

„-De... még mindig jobban megéri!!!”

Nem csodálkozunk, sőt valójában azt gondoljuk, hű de ügyes, feltalálja magát, megoldja, milyen élelmes, életre való. Ezzel egy időben sejlett föl bennem a ködös Albion, London, a buszok, a double decker-ek, amiket mára már ugyan modernizáltak, mert ott is minden változik, de lógni azt nem lehet. Nem jut eszükbe, mert szabályok vannak. Betartják, betartatják! ...sokakban már kész is a válasz: -hiszen ott jobban élnek, nálunk az átlagfizetésekhez képest nagyon drága az utazás, stb. És tényleg, de vajon, ha nem volna „olyandrága”, akkor máris becsületesek lennénk? És... ha itt ez a „szabály”, akkor az ’Angol’ itt is szabálykövető? Talán csak idő kérdése, és ez a szabály is megtanulható?

Nem magyarázok, csak felvetek: Vajon, ez a reggeli drukk kihatással lehet a munkára, vagy már drukk sincs? Felmerül-e vajon a munkaadókban, hogy bizonytalanul, izgulva, ingerülten, vagy már beletörődve is kezdődhet a munkanap?

 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-keres.blog.hu/api/trackback/id/tr22275005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Bettina 2010.09.06. 13:45:09

Az én véleményem az, hogy manapság már annyira elhatalmasodott ez a probléma, hogy a rendszeres bliccelőknél a drukk is elmúlt! Mindenre tudják a megfelelő választ, a nincsenek irataimon keresztül, a nem vagyok köteles átadni az irataimat és a nem nyúlhat hozzám mondatok már napi rutinnak számítanak! A metró lejáratnál álló ellenőrök azonban szerintem csökkentették valamennyire a bliccelők számát...talán

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2011.11.05. 13:26:15

Hmmm... Érdekes és messzire vezető kérdést feszegetsz. Én már gondolatban ott tartok, hogy aki bliccel, az vajon az élet még hány más területén keresgeti a kiskapukat, kibúvókat. Hány dologra fogja azt mondani, hogy a másik azért teljesít jobban, mert bezzeg... Itt is milyen szépen előjön a sikerkereső és a kudarckerülő típus. Ha nem volt jegyem és elkapnak, akkor mindenki más hibás (az ellenőr, a kormány, a BKV, a főnököm), de én nem.

Vajon mekkora szemeket meresztene egy állásinterjún a jelölt, ha megkérnénk, hogy mutassa meg a bérletét, jegyét, parkolójegyét? :D
süti beállítások módosítása