Munka keresés alias személyzeti kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

Aktuális projektem

Ügyfélszolgálati specialistát

keresek. Min. 1 év ügyfélszolgálatban szerzett tapasztalat, felsőfokú végzettség, spanyol, francia, angol nyelvtudás követelmény.


Szeretnél többet tudni? Érdekel?
---------------------------------------
Értékesítő munkatársat

keresek. Min. 3 év online értékesítésben szerzett tapasztalat követelmény.

Szeretnél többet tudni? Érdekel?

Tudástár

Cafepedia tudástár     Műhelymunkák

avagy a személyzeti kantin

2011.03.04. 16:51 Szabó Bettina

Add (el) magad!

Címkék: interjú önéletrajz

Nem hívnak be interjúra?

Pár perc alatt papírra lehet vetni a pályafutásunkról szóló sorokat, de azt elérni, hogy több száz hasonló képességű, tapasztalattal rendelkező pályázó közül kiemelkedjünk és mi legyünk a befutók, az már nem is hangzik ilyen egyszerűen ugye?

Egy jól megírt önéletrajz ugyan önmagában még nem garantálja számunkra a tökéletes pozíció elnyerését, de mindenképpen fontos első lépés az esélyeink növeléséhez, ugródeszka az interjúhoz.

Amennyiben szeretnénk felhívni magunkra az álláshirdetők figyelmét, kerüljük a sablon önéletrajzok gyártását. Egyes pozícióknál több száz beérkező anyagból választják ki a potenciális jelölteket, így az esélyünk vészesen csökkenhet egy átlagos, kevésbé jól strukturált anyag továbbításával. Manapság már nem elég csak a feladatkörök felsorolása, a betöltött munkakörök megjelölése! Egy nagyobb eredmény, fontosabb probléma megoldása, az újdonságok bevezetésének feltüntetései alátámasztják képességeinket, amely előnyünkre válhat a kiválasztási procedúrák során .

Használjunk cselekvő igéket, mint a  „bevezettem”,  „átszerveztem” és kerüljük a „felelős voltam”, „közreműködtem”szavakat, amelyeket a jelentkezők nagy százaléka használ.

Mit csináljak, ha nincs érdekes hobbim? –Hangzik el a kérdés sokszor.

A válasz egyszerű: ne írjuk bele a „szeretek olvasni”, „zenét hallgatni” közhelyes mondatokat! Ami viszont valóban a szenvedélyünk, nyugodtan tüntessük fel. Ez a rovat nem kötelező, csak egy esély arra, hogy kitűnjünk, kötetlenebbé tegyük általa a beszélgetést, ha pl. karatézunk és egy karate rajongó az interjúztató fél!:)


 

A titok abban rejlik, hogy merjünk egyediek lenni, megtaláljuk a középutat az önajnározás és a kiemelkedő képességeink hatásos prezentálása között! Az önéletrajz önmagunk eladásának egy eszköze, ezt ne felejtsük el!

Te tudod, hogy miben vagy jó és milyen sikereket értél el eddig? El is tudod mondani, hogy miben vagy jobb másoknál? Van kérdésed? Segíthetünk?

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-keres.blog.hu/api/trackback/id/tr442710385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása