Munka keresés alias személyzeti kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

Aktuális projektem

Ügyfélszolgálati specialistát

keresek. Min. 1 év ügyfélszolgálatban szerzett tapasztalat, felsőfokú végzettség, spanyol, francia, angol nyelvtudás követelmény.


Szeretnél többet tudni? Érdekel?
---------------------------------------
Értékesítő munkatársat

keresek. Min. 3 év online értékesítésben szerzett tapasztalat követelmény.

Szeretnél többet tudni? Érdekel?

Tudástár

Cafepedia tudástár     Műhelymunkák

avagy a személyzeti kantin

2010.08.27. 16:00 Kimmel Emese

Szenvedsz, vagy állást keresel?

Címkék: munka interjú állás diploma önéletrajz

Hivakozva a Szemét HR-esek?-re, megosztom az én élményemet a munkakeresésről, mert általánosságban sokat beszélünk róla, legyen hát itt egy konkrétum.
Nem is volt olyan régen, amikor a cég ahol korábban dolgoztam, hadilábon állt a „válsággal”. Évődve, és csupán némi nyitottsággal kezdtem neki a keresésnek. Siker, hogy időben eszméltem. El is mentem egy pénzügyi vállalathoz, ahol a betanulási folyamaton is túl voltam már, amikor érzetem, hogy ezt nem nekem találták ki. (Íme egy példa, hogy mennyire nem jártam körül a motivációmat.) Spórolt pénzem még akadt, valójában a munkahelyem is megvolt. Munka, na az nem volt. Ahogy fogyni kezdett a pénzem, nőtt az elkeseredésem. El tud hatalmasodni az az érzés, hogy semmihez nem értünk, hiába a diploma, meg az egyéb több éves tapasztalat.
100 helyre küldtem az önéletrajzomat, hiába. Válasz semmi. Vagy regisztráltuk adatbázisunkban, majd egyszer csak felhívjuk. Egy ilyen helyzet legkevésbé sem nevezhető ideális állapotnak a váltáshoz.


- Hé!!! El kell adnom magam? De hát hogyan?


Megtaláltam azt az elég mély pontot ahonnan kirobbantott a kétségbeesés. Számos önmarcangoló, lehúzó tépelődés és egy kiadós hiszti után kijelentettem, két héten belül márpedig munkám lesz.  Meg- és átéltem a kijelentésemet. Lett is munka, és lelkesedés is. Minden az elhatározáson múlik. Az elhatározásom kifejlődését követően, kiküldött életrajzokra egytől-egyig jött pozitív válasz...

Föl sem fogjuk, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha tényleg valamit akarunk. És ha akarunk, akkor nem esik nehezünkre abban a 100 elküldött életrajzban átírni azt az egy-egy mondatot, ami éppen az aktuális munkára minket alkalmassá tesz.
Könnyebb másokat hibáztatni magunknál, kifogásokat keresni, hagyni eluralkodni „a nekünk minden jár” érzést, hibáztatni a világot, sőt még belepusztulni is könnyebb, hogy miért nem megy, mint tenni... pedig javarészt rajtunk áll. Mert...

 aki másokat ismer okos, 
aki magát ismeri bölcs,   
aki másokat legyőz erős,
aki magát legyőzi hős!


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-keres.blog.hu/api/trackback/id/tr132252227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.08.27. 19:16:03

Megerősítem, hogy a keresgélés, meg az "elhatározás" nem egy tőről fakad. A legutóbbi munkahelyemet úgy találtam, hogy összeírtam, pontosan milyen helyen akarok dolgozni. Két nap múlva megtaláltam az álláshirdetést, néhány hét múlva pedig már ott is dolgoztam. Most pedig már önálló vagyok, mert erre vágytam, és éppen a "hogyan add el magad" témában tolom a szekeret :)

Kimmel Emese · http://allas-keres.blog.hu 2010.08.30. 13:09:32

Kedves Krisztina,

köszönöm a megerősítést és ezt a kis útmutatást. Talán a legfontosabb, hogy tisztázzuk magunkban, hogy "mit meddig miért" vállalunk be, és hogy a célokat közelítsük a vágyainkhoz, a megvalósítás érdekében. Mellesleg a vágyaink tisztázása is megérne egy misét.
süti beállítások módosítása